Galapagos – lengste strekk hittil

(Albert, mars 2018, på vei fra Panama til Galapagos)

Det var deilig å komme ut på havet ass. Noen ganger er det veldig deilig når alt og alle er stille og bare høre det store seilet med brusende vann in til siden av båten, vinden som blåser i håret vårt. Se det for deg du er på en båt med bare vann rundt deg du kan ikke se noe annet rundt deg en vann, himmelen er helt lyseblå uten en eneste sky og du sitter her og venter på at snøret skal nappe, imens du skriver blogg på en PC. Det er HELT sjukt ikke sant! OKAY jeg skall fortelle om alle dagene på denne en ukers strekke til Galapagos.

DAG 1

I dag var den første dagen. Vannet var helt flatt. I dag testet vi en helt ny sluk den var sånn 10-15 cm lang og den skulle forestille en blekksprut. Meg og Ebba satt bare og tegne da det plutselig nappa i fiskestangen. Pappa dro og dro og der var den en beautyful Wahoo! Den hadde en sterk rygg med gule prikker på siden med en imponerende lang rasksvømmer hale. Ebba og mamma friterte den på en måte og den var deilig inni magen min. Vannet var helt rødt i går (hmmm rart) hva kan det være? Kanskje alger. Hvem vet hvem vet. På kvelden så vi en film og koste oss med litt snacks. Vi så på ASKELADDEN i dovregubbens hall i ordentlig mennesker. Den er jo kjempe bra! Dersom dere ikke har sett den burde dere se den. Til og med mamma og pappa syns den var kjempe bra. Også la vi oss fredelig i senga ……. Etter vi hadde pusset tenner da.

DAG 2

I dag var det bare en helt normal dag for oss. Vi gjorde litt skole blant annet og vi fikk ikke fisk. Men på kvelden koste vi oss med en svensk film som heter SOLSIDAN, også fikk vi 4 oreoer hver. I mens vi så på den kunne man bare se mørke slå seg over alt og bevege seg som om vi svevde over masse svart. Full stjerne himmel. I dag kan vi akkurat se KEA. I skolen har meg og Ebba skrevet et brev til Sondre Justad det var sånn her:

DU STØTTER OSS BARNA MED SANGENE DINE MIDT UTE PÅ HAVET

Hei, vi er ett søskenpar som heter Ebba og Albert på 9 og 11 år. En rar familie er ett ord for det. Vi bor i Ula som ligger ved kysten av Larvik. Der bader vi året rundt, selv om vinteren.

I desember dro vi ut på en ettårs seiltur i en liten seilbåt. Vi startet i Karibien og skal ende opp i Australia neste år. Dine sanger har inspirert oss og «RIV I HJERTE» har blitt vårt motto.

Hei , Ebba her. Nå har vi lagt ut på en spennende reise som vil vare for livet. Du er en så kul fyr som skriver om viktige ting og som vi kjenner oss godt igjen i. Vi elsker musikkstilen din og ser høyt opp til deg. Håper du vil fortsette i musikkbransjen en god stund til 😊. Hilsen fra Ebba 11 år.

Hei Sondre! Hver gang vi bader i is kaldt vann mitt på vinteren hjemme, tenker vi på Riv i hjerte. Den sangen er kul ass. Nå er vi i Stillehavet og hører på musikken din. Det er deilig å kjenne at det river i hjerte. Den sangen har liksom blitt familiens sang. Det er gøy når man bestemmer seg for noe og så gjør det. Vi digger deg Sondre!! Mamma og pappa hilser. Hilsen Albert 9 år.

DAG 3

I dag har vi sett store delfiner som hopper kanskje 2 meter opp i lufta, og lander med et kjempe maga plask. Dere tror kanskje at vi ser delfiner hver dag, men det gjør vi ikke. Det er VELDIG spesielt når vi ser det. Delfiner er veldig fine dyr. Når jeg ser delfiner tenker jeg: kanskje de er barn som oss som er ute og leker, og vil vise seg frem.

Midt på dagen står sola nesten rett opp, skulle tro at det ikke kunne bli varmere. Det er et tegn på at vi nærmer oss ekvator. Vi krysser ekvator rett før vi kommer til den vakre og dyrerike Galapagos.

Hver gang vi sitter sånn her på en båt tenker jeg på dere hjemme. Kanskje dere sitter hjemme i sofaen på kvelden med popcorn med familie eller venner, eller kanskje dere er i akebakken og aker sammen. Eller kanskje dere hjelper til med å pynte til påske, eller kanskje dere gjør noe helt spesielt.

DAG 4

I dag fikk vi et helt sjukt napp på kroken! Følg med videre vis du vil høre.

Dere vil ikke tro hvor stort napp vi fikk i dag! Det var SÅ dramatisk. Vi satt som vanlig i cockpiten og chilla, da vi hørte et lite napp. Siden nappet var så lite, trodde vi ikke det var noe på. Nappet ble bare større og større, eller skal jeg si: dam dam dam dam dam dam dam. Pappa prøvde så godt han kunne og bremse snøret, men snøret føyk bare lengre og lengre bak, og det ble en kjemp krusedull i fiske stangen. Hva slags stor fisk kan det ha vært!!? Men, hva er det for noe? En kjempe fisk svømte mot oss med snøret i munnen! Det var faktisk TO store fisker, men pappa så noe rart, det var to store finner på fiskene. Da innså han det det var to ……………………………….HAIER!!!! Ja du hørte riktig, HAIER! Dessverre greide haien og slippe unna. Men det var fortsatt kaos i snøret, men etter hvert fiksa vi det. Vi fikk faktisk en kjempe svær fisk også nesten rett før vi fikk haien. Sverdfisken hoppa et kjempe hopp det var grunnen til vi så det var sverdfisk. Det var også grunnen til at den greide og hekte seg av kroken. Det hadde vært VELDIG VELDIG gøy om vi hadde fått opp de haien ass, det samme med sverdfisken.

DAG 5

I dag har vi hatt påskeverksted det var veldig koselig og sitte inne og klippe litt, teipe litt, male litt og tegne litt.

DAG 6

I dag er den store dagen; vi skal krysse ekvator. Vi feiret påsken i dag fordi vi tenkte at på Galapagos så er det jo så mye som skjer, f.eks sjekke inn og vaske fugleskitt fra dørken. Vi startet dagen med en deilig stor påske frokost😊, med kokt egg, det var veldig deilig for oss å få kokt egg igjen for og si det sånn for det var lenge siden, og jeg begynte og bli lei av stekt egg. Vi hadde også brødskive med sjokoladepålegg😉 og super mammas hjemmelagde brød med gulost og paprika. Med en god og søt appelsinjuice ved siden av, også pyntet vi med noe av det vi lagde i går på påske verksted. Vi kunne jo ikke lete etter påskeegg i båten så det var litt synd. Men Ebba kom med en ide: vi kan jo ha påske rebus istedenfor. Og det var en god ide. Etter frokost sa vi til mamma at vis vi har rebusløpet nå så lovte vi at vi kunne ha matte etter på, det fikk vi lov til. Rebusløpet fungerte sånn at mamma og pappa la ut lapper der det sto et hint til skatten f.eks at de skriver en lapp som dette: det neste hintet ligger blant noe falskt som ligner på noe ekte, det brukes til moro og mat. Det var det vanskeligste hintet. Men vi greide det det til slutt. Det er jo boksen med fiske kroker fordi de skal jo ligne på ordentlig blekkspruter men så er de falske, det brukes jo til moro når vi fisker og når vi får fisk så er jo fisken mat. Den siste lappen førte til under meg og Ebbas seng og der var det MASSE godis. Oppi posen var det drops, karameller, kinder egg, masse m and ms og kjærlighet på pinne, Etter det spiste jo vi selvfølgelig godis. Siden vi lovte mamma og gjøre matte så gjorde vi det. I mattetimen sammen med pappa hadde jeg om statistikk. Det eneste jeg gjør da er å lage diagrammer og tabeller. Det var veldig lenge siden vi hadde badet, det måtte vi få en slutt på. Vi hev bøtta ut i vannet og skylte oss en etter en det var kjempe is kalt, men det var også veldig forfriskende. Det gikk en stund før vi krysset ekvator. Vi gjorde det sånn at en av oss fikk på seg masse tynt stoff med farger som vi brukte som et slags skjerf, vi lagde en Neptun stav og en Neptun krone i går. Viste dere egentlig at Neptun var kongen av havet og at han var havguden? Det var det vi skulle bruke det til.  Når man krysser ekvator må man drikke noe ekkelt for at KONG NEPTUN skulle bringe lykke på resten av turen😊. Den ekle drikken vår besto av saltvann og masse ekle krydder. Det var veldig gøy fordi man krysser jo ikke ekvator hver dag heller. På kvelden så vi en film som heter E.T. også spiste vi litt av godisen vi fikk. Jeg pleier å stå slalåm i påsken og nå sitter jeg her😉

DAG 7

Dette er dagen hvor vi kommer til Galapagos. Når jeg våkner går jeg ut, og det første jeg ser er en kjempe stor skilpadde svømme forbi, den hadde et stort rundt skall og et hode som er ca. like stort som to kanelboller. Vi ankret opp veldig tidlig. Men så ser jeg noe i vannet, det er en mega rokke helt inn til båten vår, den var mørke blå med masse hvite prikker. Det kommer noen svømmende haier også men ikke så store haier. Det er kult og se så menge fine dyr med en gang vi kommer.

Neptun kom på besøk når vi krysset Ekvator.

Maten smiler 😉

Påskefrokost til sjøs.

Påskerengjøring.

Påskehårvask.

Påskekyllinger.

10 thoughts on “Galapagos – lengste strekk hittil

 1. Sååå gøy å lese alt det spennende du skriver, Albert👍😊Så er jeg liksom litt med i CsB👍 Ønsker dere fortsatt flotte dager på Galapagos❤️ Klemmer fra oss 😊😊

  Like

 2. Flott skrevet Albert!
  Herlig å lese blog-innlegg og høre hvordan dere har det. Vi gleder oss allerede til neste oppdatering! I Oslo regner det i dag, men det er fortsatt ganske mye snø og is – kjipe greier, og ikke ideelt for båtpuss som jeg helst vil gjøre for tiden. Vi har kjøpt seilbåt igjen, så når dere kommer hjem kan vi møtes på sjøen – det blir bra! Hils Ebba, mamma og pappa!

  Fadder’n er ikke bekymret for at du har det bra 🙂 (men husk å gjøre skolearbeidet! 😉 )

  Fair winds!

  Like

  1. Kult at dere har kjøpt en seilbåt. Da kan kan vi treffes på sjøen vettu.⛵️ Været er ganske annerledes her, for å si det sånn. Gøy og høre fra dere. Hilsen Albert, hils familien å.

   Like

 3. 👍🇳🇴Tusen takk for alle fine reisebrev dere gir oss. Har fulgt dere hele tiden. Varmer oss sååå i den grå og kalde vintertiden her oppe i nord. Men nå går det heldigvis mot lysere og varmere tider her i Ula også. Påska var kjempefin her i år. Men kaldt i været. Var med Lisbeth og Petter noen dager på Rauland. Der var det mer enn 20 kuldegrader om natta, men strålende sol og suverent skiføre både i løypa og bakkene.❄️👍😎
  Lykke til videre på turen, med alle de fine og spennende opplevelsene dere har. Hils så mye til mamma og pappa.
  Vanter bare på å høre hva dere får se på Galapagos.😝😳🌴👍
  Mange Ulahilsen fra Sissel og Vidar.😊🇳🇴

  Like

  1. Så hyggelig med en hilsen fra dere i Ula. Jeg savner og stå slalåm, Det kommer et innlegg om hva vi ser her snart. Men sola står på full varme her for meg, vi må huske å smøre et godt lag med solkrem. En varm påske her nede. Hilsen Albert, hils Adrian og de Andre ularne.

   Like

 4. Hei, Ebba det er Julie Y❤️❤️❤️Nå sitter jeg på skolen i slutten av første time😁Jeg har selvfølgelig lest hele bloggen din fra start til slutt, og det ser ut som at du koser deg❤️Jeg savner deg veldig mye❤️Det gjør alle!❤️

  Like

  1. Hei Julie. Så koselig det er og høre fra deg. Vi har det veldig bra. Vi gikk en tur til stranda i går. Får oss er det blitt helt naturlig og være omringet av palmer, karusellen og firfisler. Nesten like naturlig som det er og være omringet av furutrær hjemme🌲🌴🌵😊. Savner deg veldig. Hilsen Ebba. PS: får dere lov til og ha telefoner/ skole IPaden i friminuttene??????????😅🤔😄

   Like

 5. Hej på er! Såå roligt att läsa om alla era äventyr! Jag hade velat se mamma och pappas min när ni fångade en haj- oj oj! 😱😅 Ha det helt super på Galapagos! Här hemma regnar snön bort och dagarna blir äntligen ljusare. Ha det bäst! Hälsning Carro, Jon, Molly och Stellan 😀

  Like

  1. Så gøy å høre fra dere igjen. Fint at sola begynner og komme frem. Her er det full sommer med kjempe skilpadder midt i skogen🐢 sjøløver ser vi nesten over alt, de ligger og slapper av på benkene. Men myggene er her😿 hilsen Albert, hils resten å😁🇸🇪

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s