Fisk

(Albert, Los Roques/Venezuela, 22. jan)

Når vi seilte fra Grenada til Venezuela testet vi fiskeutstyret for første gang, og plutselig kom det en rar lyd fra fiskestangen. Det betydde at det var napp. Da skvetter man litt, vi fikk en BARRACUDA!!!

Vi fikk to Barracudaer på kroken, men ikke samtidig, begge var for store og det kan jeg fortelle nå. Barracudaer spiser korallfisk og korallfisk spiser giftige koraller. Og om Barracudaen er for stor så tyder det på at den har spist mye korallfisker som har spist mye giftige koraller om du skjønte noe av det da. Du burde smake på Redsnapper det er KJEMPE godt! Den kan bli opp til 75 cm, den trives i laguner og ytre rev på 5-150 m dypt vann. I dag når jeg badet så jeg mange store fisker rundt båten, jeg så noen blåe fisker og noen gule og grå fisker. I fjor sommer så vi en Green moray den har havets skarpeste tenner, vi så den i et akvarium da, men det var fortsatt dødsfett.

Det hadde vært kult å få en Dolphinfish på kroken, for den har jeg hørt er god. Den kalles også for Mahi-Mahi. Jeg håper også at vi får en Sailfish. Det er den største sverdfisken av alle. Håper vi ser en hai. Jeg skal ha hai som tema senere på skolen. Det er ganske stor sannsynlighet at vi får Wahoo den blir deilig og få på grillen ass. Vi ser Parrotfish nesten hver gang vi snorkler. De er veldig fine fordi de ha så fine farger. I min fiske bok så er det blant annet 13 sider om forskjellige Parrotfishes. 22.1.2017 fikk vi to fisker. Meg og pappa har undersøkt litt i fiskebøkene og vi tror at den største vi fikk på 70 cm var en WAHOO. Den andre tror vi er en type makrell og den var i vært fall 40 cm. For ganske lenge siden (ikke så lenge siden) var TK og pappa ute med jolla vår og fisket litt. De fikk en fisk som vi ikke vet helt hva heter, de fikk to napp, på det ene nappet kom det en stor stim med fisker men fisken greide å riste seg løs. Vi spurte om den andre familien ville komme og spise middag hos oss, det ville de da smakte vi på fisken og den var ganske god.

Før syntes jeg fisk ikke var så godt, men nå har jeg blitt større og synes at fisk er godt. Det betyr ikke at jeg liker alle fisk i hele verden men jeg liker å smake på nye ting. Jeg drømmer om å dykke med tank når jeg blir ti år i havet å se en hai, og mange andre kule fisker. Jeg har jo selvfølgelig snorkla før og sett forskjellige korallfisk og koraller.

Skulle ønske jeg kunne krype gjennom PCen og gitt dere en give me five siden dere leser dette.

Sees neste innlegg!!!

Los Roques er en korallatoll med mange øyer som man har helt for seg selv.

Makrellignende fangst.

Makrell og Wahoo.

Landsbyen på Los Roques.

Skole til sjøs.

4 thoughts on “Fisk

  1. Fy søren! Dere har det fint😀Albert: Nå ble jeg SÅ fiskesulten🐟🐠🐋Høres ut som om dere nyter hver eneste dag. Sug inn alle inntrykk. Kan melde om 1 plussgrad og striregn her hjemme i Larvik, så er ikke det minste litt misunnelig på sola dere har😂😂Hils hele godgjengen! Stor klem fra Kristin

    Like

  2. Lenge siden jeg var inne på sida til Ulafamilien.Men nå har jeg lest om fisk og historein til Venezuela. Skikkelig gøy og følge dere på turen. Så mye intressant dere får oppleve og ikke minst lære. Snart er det februar og vi har fortsatt vinter. Litt regn og snø og holke om hverandre. Forsatt – ha fine opplevelser!

    Like

  3. Hei Albert! Det var gøy å lese om fisker. Håper ni har det bra. Skal du fiske snart igjen? Håper du får en hai. Hilsen Stellan 🦈🎣

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s