Venezuela

(Ebba, 22 jan, Los Roques/Venezuela)

Nå skal jeg skrive litt om Venezuela. Dette landet er ett land med mye ressurser som alikevel ikke klarer å ta vare på innbyggerne sine . Derfor drar vi til Los Roches som er en liten del av landet. Det er så vidt folk der og helt trygt. Jeg bare sier ifra om at dette blogginnlegget vil bli veldig langt 😊

Vel vi kan jo starte med litt fakta. Hovedstaten er Caracas og det bor ca. 30 693 872 innbyggere der. Total arealet er 912 050 km2. De har katolsk kristendom som religion og nasjonaldagen er 5 juli.

I Venezuela har de ikke demokrati, så i 1998 tok Hugo Chavez over makten og skapte uro og fattigdom i Venezuela.  Da han døde av sykdom kom det en person man kaller en  statsoverhode som het Nicolas Maduro. Nå prøver han å gjøre Venezuela om til det vakre og fine landet det en gang var.

Kristoffer Colombus ankom Venezuela i 1498. Venezuela var i den tidlige kolonialiseringsfasen av liten interesse for det spanske imperiet fordi landet var krevende å erobre og hadde få ressurser i form av gull, sølv og slavearbeidskraft.

I 1914 ble det funnet olje i Venezuela, og i løpet av de neste tiårene bygget landet seg opp som en av  verdens største oljeeksportører. Daværende president Hugo Chavez innførte vekslingskontroll i 2003 for å hindre kapitalflukt. Økende forskjell mellom den offisielle og svartebørsbaserte vekslingsraten har vært en medvirkende årsak til at landets skyhøye inflasjonsrater og økonomiske problemer.

 

TRAGEDIEN OM VENEZUELA

Verden er så urettferdig! Vi i Norge har nok mat, nok medisiner til alle slags sykdommer, et fantastisk demokrati og trygge veier men, hvis du en dag gidder å slite deg bort til PC for å lese bare ett par sider om Venezuela vil du ha noe annet å tenke på å kanskje bli ti ganger så takknemlig for det du har. Jeg gjorde det. Jeg leste om Venezuela og fikk 100 nye spørsmål om livet. Her kommer et lite bidrag av hva jeg fant på internettet:

Endeløse køer av fortvilte mennesker foran supermarkedene. Sykehus der folk dør på grunn av mangel på medisiner. Plyndring av varetransporter og forretninger. Dette er Venezuela – 17 år etter at den tidligere fallskjermjegeren Hugo Chavez ble president og startet sin bolivarianske revolusjon.

« Det vi driver med her i Venezuela , er å overleve», sier en kvinne i en fattig bydel i hovedstaden Caracas . Hun og familien tilbringer nå rundt 35 timer i uka i kø for å skaffe nødvendige matvarer som ris, bønner, mel, smør og pasta. Og enda verre er det hvis en i familien trenger medisiner eller legehjelp.

Slik har de det der nede. Og ikke nok med det, prisøkningen blir bare større og større. Det vil si at, hvis en person har klart å skarpe sammen 100 kr vil han kanskje få 4 l melk for pengene. Men bare neste dag så har prisen økt og for 100 kr får du bare en halv liter melk. Kan dere skjønne det, ELLER? For meg virker det ikke så rart at ikke så mange har hus eller transport der nede.

I går gikk vi en liten tur å så oss litt om på den fine øya Los Roches. Det var masse bilder malt og tagget opp på veggene av selveste Hugo Chavez. Mamma prøvde å ta ett bilde for å legge ut på bloggen men, ble stoppet av en mann som fortalte at det ikke var lov. Merkelig?

Det var ikke folket som gjordet eller bestemte at Chavez skulle dø. I juni 2011 ble han tatt av kreft og det var vanskelig å fortsette å være president. Mars 2013 tapte han kampen mot kreften, og hans nære medarbeider visepresident Nicolas Maduro overtok makten. Stakkars fyr som måtte ordneopp i alt kaoset Chavez hadde laget.

Mange eksperter med gode kontakter sier at det er et økende press fra Maduros nære medarbeider for å få han til å trekke seg.

Håper dere lærte noe om Venezuela og åpnet øynene for de som bor der.

IMG_1502

“Bassenget” Los Roques.

IMG_1519

Landsbyen i Los Roques.

IMG_1524

De to båtene på tur har ankringsplassene for seg selv.

IMG_1526

På stranden.

IMG_1528

“Butikk” på stranden.

IMG_1533

Hav møter hav.

IMG_1539

Finfin strand.

IMG_1542

Vekslende vær.

IMG_1578

Gatekjøkken på Los Roques.

chavez

Fortsatt var Chavez overalt.

juletre.jpg

Juletre av konkylier.

 

 

 

12 thoughts on “Venezuela

 1. SÅ gøy og fint å lære noe nytt, og lære mer om et land jeg vet lite om😀Jeg er sikker på at dere nesten lærer mer der hvor dere er, enn på skolen. Tenk hvor mange erfaringer dere er rikere når dere kommer hjem igjen❤️Og ikke minst det å lære å være ekstra takknemlig for at vi har det så godt som vi har det, som bor i et land som Norge. Det er så utrolig fint å følge dere på turen💙Nyt hver eneste dag, og ta godt vare på hverandre. Savner dere❤️❤️Stor klem Kristin

  Like

  1. Det å lære om Venezuela var veldig gøy. Synes det er litt rart at vi ikke har hørt mer om det hjemme selv med alle katastrofene🤔. Hilsen fra alle her i båten. Hilsen Ebba☺️

   Like

 2. Kjempeflott blogg. Du verden så mye dere opplever. Hilsen Astrid Hilde og Hans Ivar i Ula.

  Sendt fra min Samsung Galaxy-smarttelefon.

  Like

 3. Åh vilka ljuvliga foton Ebba!! Jag längtar med efter värme och sol. ☀️🌱
  Vad duktig du är om landet- kan ju allt!! Och nu får du se alla dessa ställen i verkligheten. Vilken gåva!
  Hälsa familjen, vi saknar er. Det är regn och kallt här hemma, jobbiga chefer och lika jobbiga barn som aldrig är nöjda- ha ha! Skojade men jag hade gärna pustat ut en timme eller två på en strand. Look Amazing!!
  Kramar

  Like

 4. Da har jeg lest om Venezuela. Et land som på en måte ligger langt unna oss i Norge og som vi ikke vet så mye om. Takk for info om landet. Det må være skikkelig gøy og intressant å få oppleve og lære om alt. Gøy å se alle bildene dere viser også. Blir nesten misunnelig. Det ser så varmt og deilig ut også. Våre turer går helst rundt her i Molde på beina. En og annen gang skitur.

  Like

  1. Hei Agnes. Jeg synes også det er rart at vi ikke har hørt så mye om Venezuela selv med alle katastrofene. Jeg føler meg veldig heldig som har fått denne sjansen😊. Jeg begynner og savne de fine skogsturen i kalde lille Norge. Og å stå på ski🏂. Har vent meg til varmen og synes det er topp. Hyggelig og høre fra deg👍. Hilsen Ebba

   Like

 5. Det ser veldig fint ut i Venezuela. Håper dere har det veldig fint. Vi savner dere masse her hjemme. Jeg gleder meg utrolig mye til neste innlegg. Jeg håper Dere koser dere supermasse.
  Mvh Bøhmers😀👍😊

  Like

  1. Hei Silje. Det var veldig fint der. Det var ikke så mange folk der og man følte seg veldig fri til og gjøre hva man vil. Jeg savner dere der hjemme også. Det er veldig rart og tenke på at jeg er her i varmen og dere er der hjemme i boblejakke og vintersko. Tenk at bare 5 t kan gjøre en så stor forskjell. Håper dere har det fint♥️. Hilsen Ebba

   Like

 6. Hei Ebba , det er deilig og høre at dere har det bra jenta mi. Det bilde du sente meg over meldinger det der du satt på boten det var live så det beveger på seg ❤️ Savner deg mini 😁lille gull klumpen min ❤️Savner deg sykt mye ♥️

  Like

 7. Det er gøy å se dere har det fint💙Har deg i tankene ebba😘Går det å filme rundt også eller bare ta bilder??😱💙🌍

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s