Tre uker på havet

(Albert, overfart fra Galapagos til Marquesas, april 2018)

Nå sitter jeg midt ute på Stillehavet og skriver dette innlegget. Når jeg ser rundt båten ser jeg bare masse vann, ja, bortsett fra den andre båten da. Denne treukers seilasen er jo det lengste strekket som du sikkert vet. Dette strekket er noe helt spesielt faktisk når vi sitter her tankefulle og bare nyter livet. Dere tenker sikkert: 3 UKER UT PÅ HAVET!! Er du serr eller? Men for oss har jo det blitt en vane, og når vi tenker på det, så er det jo kjemperart, her sitter vi. Denne seilasen har vi snakket om mye, og nå er vi her faktisk. DET er kult å tenke på syns jeg. I dag tenkte jeg at jeg skulle snakke litt om nattvakter, stemning om bord, litt seilteorier og noe småting. Men i dag er deres lykke dag, for i dag skal dere nemlig, (TROMMEVIRVEL) få lese nok en gang et innlegg fra Albert Ludvig Mauland!!! Vo ho! Yeyh!

img_2453

Ebba spiller gitar.

Om bord på en båt er det viktigste stemningen. For hva skulle man f.eks gjort midt ute på Stillehavet uten musikk! Albert-batteriet går på musikk, kos, chill og lek.  Jeg er på en måte DJen om bord som setter på musikk, og danser løs. Vi hører veldig mye på musikk og det får opp energien litt. Jeg takker deg for det Bruno Mars. Det er så forferdelig å ikke ha musikk så det gidder jeg ikke å tenke på en gang.  Tenk å ikke ha FANTASI. Da kunne man ikke sett figurer i skyene, man hadde ikke hatt noen kule ideer til hva man kan gjøre ombord. Hvis vi ikke hadde hatt fantasi hadde vi kanskje ikke hatt den bloggen her! Fantasi er viktig skjønner du. Jeg er veldig fornøyd med stemningen om bord her, alle er stort sett glade, og ingen har kastet opp, vi har faktisk så vidt vært kvalme.  Hver dag har barna blidt enige om å ha en samtale på VHFen (VHF ER EN TYPE WALKIE TALKIE SOM MAN KOMMUNISERER MED ANDRE BÅTER) i mens vi seiler i tre uker. Der forteller vi litt gåter, vitser, hvordan man har det og om man har fått fisk. Det syntes alle var en god ide. Det kaller vi barnas time. Det er veldig gøy sånn at vi kan kommunisere med hverandre, fordi det hadde vært litt kjedelig og ikke snakke med dem på tre hele uker.

img_2432

Barnas time på VHF kl 15:30 hver dag.

Mamma og pappa har nattvakt på natten så da må jo meg og Ebba også prøve😉.  Okay, det var midt på natten og jeg sov som en stein, så kjenner jeg noen som stryker meg litt forsiktig på ryggen. Øynene mine sto på vid gap og glipper litt når jeg er i ferd med og våkne. Å da kommer jeg på det, JA! jeg skall jo være oppe på natten sammen med pappa og ha nattvakt. Da fyker øynene mine rett opp og jeg hopper opp av sengen og gir pappa en varm klem. Dette hadde jeg gledet meg til så jeg går rett bort til kosebuksa og genseren min, drar den på meg og knipser på meg vesten. Pappa tar med fleeceteppe og jeg tar med meg en goodybag som mamma og pappa hadde lagd til meg med godsaker i, da ble jeg veldig glad. Vi hadde lastet ned en batman film som jeg og pappa så sammen, den hadde vi planlagt og se. Det er så deilig å ligge ute på havet i pappas armkrok og gni seg inn i flisteppe i mens meg og pappa koser oss med en twix. Etter vi var ferdige med filmen snakka vi en stund, og nå hadde pappa sett at jeg hadde vært oppe i to timer allerede. Pappa lurte på om jeg skulle gå og legge meg snart, han tenkte at jeg kunne bli veldig trøtt i morgen, men vi satt litt lenger og koste oss. Men etter vært ble jeg litt trøtt så jeg gikk ned sammen med pappa og sa god natt. Det var kjempe koselig å sitte sammen med pappa ute i mørket og ligge og slappe av i mens man hører på det vuggete vannet som plasker etter en bølge. Båten vugger frem og tilbake og du ligger og nyter.

img_2436

Nattevakt med pappa.

Neste nattvakt var jeg sammen med mamma for å se soloppgangen. Jeg fikk en varm velkomst med varm te og mamma. Teen smakte en liten dæsj med bringebær og kjærlighet. Når soloppgangen først kom var det som og se rett inn i et paradis. Himmelen var helt gul og rød og kjempevakker, og en liten glødenes kule kom opp mellom skyene. Det ble ekstra fint med skyene som lo litt foran sola men jeg kunne se et lite glimt av sola som tittet frem bak de klumpete skyene, og plutselig var solen helt oppe.

img_3746

Ebba på nattevakt.

På skolen en dag, skulle vi skrive et dikt, og jeg vil dele diktet mitt med dere😉. Håper dere liker det.

HAGEN

Hagen vår er stor og blå,

Den har en seilbåt på.

Hagen vugger rundt i alle land,

Hagen bruser inn mot strand.

Hagen vår, er havet.

 

Jeg tenkte dere kunne lære litt om båt i dag, og hvis du kan det, later du som om du ikke kan det, capiche. Det er bra, her kommer litt seilteorier. Metallrekkverket akter på båten heter pushpit. Metallrekkverket i baugen heter pullpit. Bak på båten heter akter, forut på båten heter baugen. For at masten skal stå må den ha vaiere. Vaiere bak på båten heter akterstag, vaiere forut på båten heter forstag. Vaiere på siden av båten heter vant. Nord er 0 grader, sør er 180 grader, øst er 90 grader og vest er 270 grader. Når vinden kommer fra siden heter det slør, når vinden kommer bak fra heter det lens, når vinden kommer forfra heter det kryss. FØLG NØYE MED PÅ ALBERTS SEILTEORIER!! Fortsettelse følger i neste blogginnlegget til meg …… Vent! Under noen av seilteoriene kommer det røde streker, ser ut som PCen så vidt kan noe om seiling. Det er godt du kan litt nå da😊.

img_2500

Firfislen Jimmy mønstret ombord på Galapagos, og hjelper oss å holde fluer og kakerlakker borte fra båten.

Tusen takk for at dere følte med på bloggen vår, eller for å gjøre det litt morsommere sier jeg det på alle språk jeg kan. TAKK(norsk), TACK(svensk), DANKE(tysk), MERCI(fransk), GRACIAS(spansk), THANK YOU(engelsk), TAK(dansk), MAURURU(fransk polynesisk), GRAC

4 thoughts on “Tre uker på havet

 1. Kjære, fine, gode Albert❤️Takk for en flott, interessant blog igjen👍😊Jeg elsker diktet om hagen😊Her har vi feiret 17.mai i kjempevær👍Badesesongen har begynt, det var 18 grader i vannet på Kværnstua på mandag🏊‍♀️ Kos dere i eventyret❤️Savner dere!! Klemmer❤️❤️❤️❤️

  Like

  1. Jeg savner veldig og være på kværnstua nå. Meg og Ebba snakker om det hele tiden. Det høres deilig ut med så varmt hjemme i Norge.❤️❤️❤️Håper det ikke ble for varmt med bunaden på, men det tenker dere vell ikke så mye på når det er så lenge siden varmen. Mange gode klemmer fra Albert😊

   Like

 2. Nok en gang fantastisk lesning Albert! Vi smiler og lever oss inn i deres fantastiske hverdag. Lille-Albert spør om Store-Albert vil se på Batman sammen med han når dere kommer hjem, og lurer på om det var skummelt å svømme med haier (og at det var bra du ikke ble spist opp!).

  Hils gjengen!

  WildBird

  Like

  1. Jeg vil kjempe gjerne se Batman sammen med Albertsen! Det er ikke så skummelt og svømme med haier, man trenger egentlig ikke og frykte dem noe mer en store fisker. Det var veldig gøy i sommer sammen. Veldig gøy at dere holder øyet med bloggen. Kult å høre fra noen seilere. Klem fra Albert😊

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s