Snorkling uten tvil

(Skrevet av Ebba, 9. januar. Chatham Bay, Union Island, St. Vincent & Grenadinene)

7. januar har pappa bursdag. Vi sto opp tidlig på morgenen for å vekke han. Problemet var bare at det er han som er den som står opp først, så vi måtte gjøre en avtale med han om at så fort vi sto opp skulle han gå og legge seg igjen. Litt teit kanskje men det funket bra. Så der sto vi i den lille båten litt halv trøtte og pyntet opp med ballonger og gaver, kopper og krus. Ja for når det gjelder bursdag i Mauland- familien strekker vi oss så langt det går i en liten båt for å gi bursdag barnet en fin opplevelse. Like etter åpning av de få gavene vi hadde og en kake som jeg tror ingen likte noe særlig fikk pappa en liten bursdags melding fra den andre båten på VHF radioen. Altså jeg har ikke hørt bedre rim på år og dag, slik var bursdagsdiktet: Kjære Karl- Ludvig på C’est si bon, nå som du har bursdag å sånn har vi skrevet ett lite dikt får å unngå en masse konflikt. Ebba og Albert er heldige som har, Karl- Ludvig Mauland som sin far. Vi er heldige også vi, for du er jo alltid blid. Du er også veldig lur, når vi skal på seiletur. Håper du får en fin fin dag, vi skal spille på ditt lag. En hilsen fra Kea har du fått, håper du synes den var flott.  Tenk at det var de som hadde funnet på det 😉.

Senere på dagen snorklet vi litt ute på revet, vi så en del fargerike fisker og noen fine koraller. Det ble ikke like stort ut av det som det jeg hadde håpet for å si det sånn. Vi så kun skilpadder fra båten, eller bortsett fra mamma som var så heldig at hun fikk dykket med dem.  Etter det fant vi ut at å ligge her var rett å slett ikke mulig. Det var kjempe masse bølger, det var som om at vi var ute på havet, ikke lå på anker. Det var nesten vanskelig å komme seg ned i jolla. Vi flyttet oss til et litt roligere sted hvor det i alle fall gikk an å gå i båten uten å velte tre ganger bare av å komme seg fra doen til lugaren.  Jeg må nesten bare fortelle dere om den fantastiske fine dusjen vi har fått. Vel det er en utedusj med ferskvann som det som oftest  er varmt vann i. Jeg mener, finnes det noe bedre en det når man er ute på havet? Det er jo begrenset hvor mye vi kan bruke den siden vi ikke har alt det vannet vi skulle ønske. Da vi skulle på restaurant for å feire pappa litt ekstra dusjet Albert og jeg, har dere noen gange kjent på den følelsen av å være helt ren? Uansett ble det en fin kveld med masse god mat. Jeg fikk for første gang smake på red snapper. Like før vi skulle dra til båten igjen hadde mamma med seg tomtebluss eller som sikkert dere kaller det, stjerneskudd. Alle fikk hver sin og så tente vi på og ønsket oss noe. I det øyeblikket alle sto der på stranden med ett lys i hånden, fikk jeg en god følelse jeg aldri har følt før. Som om ett lite lys ble tent inni meg og jeg bare visste at det aldri ville bli slukket.

Vel nå har skolen kommet i gang og jeg sitter faktisk og skriver dette i norsk timen imens Albert har engelsk inne med mamma. Rart nok er det faktisk veldig fint å ha mamma og pappa som lærere. Det er veldig greit å bare ha Albert og meg i klassen også, for da kan vi gå i vårt tempo og trenger vi hjelp er det bare å si ifra. Jeg ville ikke kalt det privat skole, mer en klasse med få elever 😊.

For å være ærlig begynner jeg faktisk å savne Norge og alle dere der hjemme. Det er et veldig annerledes klima og orden på ting her nede men jeg er sikker på at jeg vil venne meg til det. Hver morgen kommer det masse båter rundt og selger ferskt brød eller frukt. Det kom faktisk en båt her i stad.

Fortsett gjerne å følg med på bloggen så skal vi legge ut så ofte vi kan.

Albert tobago C

Albert i buskaset på Tobago Cays.

Bursdag middag

Bursdagsmiddag i Chatham Bay.

bursdag.jpg

Bursdagsfrokost i båten.

Dusj

Etterlengtet ferskvannsdusj.

Ebba tobago c II

Ebba på Tobago Cays.

Ebba Tobago C

Ebba på Tobago Cays.

Skilpadde

Skilpadde på Tobago Cays.

tobago-cays.jpg

Gjengen lager sandslott.

Øgle

Denne så litt utdatert ut. Dinosaur?

2 thoughts on “Snorkling uten tvil

  1. Så gøy å lese om alt dere opplever. Skulle gjerne vært meg som var på en slik tur. Men, nei jeg er altfor redd vann,sjø og hav. God tur videre. Glede meg til å følge dere videre.

    Like

  2. Hei igjen😂 Så kult at dere har fått dusj! Uansett, GRATULERER MED DAGEN KARL LUDVIG! Vi håper dere har det fint. Vi savner dere allerede😐 Hade🤚Hilsen Hele Klassen Til Albert

    Liked by 1 person

Leave a comment